Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Szlovák húsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 12 csirkeszárnytő 1 csokor sárgarépa (4-5 db) 1 csokor fehérrépa 1 csokor petrezselyemzöld 1 karalábé 4 babérlevél 1 kis dobozos tejföl 1 ek lestyán só bors 1 citrom 1 csomag csigatészta Elkészítése: A megtisztított csirkeszárnyakat kevés olajon, egy edényben fehéredésig pirítjuk a babérlevéllel. Hozzáadjuk a tetszés szerintire vágott sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Kis […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2014.07.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 csirkeszárnytő
  • 1 csokor sárgarépa (4-5 db)
  • 1 csokor fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 karalábé
  • 4 babérlevél
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 1 ek lestyán
  • bors
  • 1 citrom
  • 1 csomag csigatészta


Elkészítése:

A megtisztított csirkeszárnyakat kevés olajon, egy edényben fehéredésig pirítjuk a babérlevéllel. Hozzáadjuk a tetszés szerintire vágott sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Kis ideig együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a lestyánt és az összeaprított petrezselyemzöldet.

Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest főzni szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal. Főzzük. Mikor már majdnem kész, belenyomjuk a citrom levét és fél citromot hozzáadunk. 15 percig főzzük.

A végén a kifőzött csigatésztával és a tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá. 🙂
[box style=”info”]A csigatésztát bele is főzhetjük a levesbe, csak vigyázzunk ne sokat rakjunk bele, mert beszívja a levet.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is