Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Fokhagymás cukkinikrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes, zsenge cukkini 1 nagy fej vöröshagyma 1 ek olaj 3 nagy gerezd fokhagyma 2 púpos kk só 1/3 kk őrölt szerecsendió 1 leveskocka 1 púpos ek liszt 2 dl főzőtejszín (20 %-os) Elkészítése: A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk. Ha erősebb magok találhatók benne, akkor kivághatjuk a belsejét. Vékonyra felkockázzuk. A hagymákat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes, zsenge cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 púpos kk só
  • 1/3 kk őrölt szerecsendió
  • 1 leveskocka
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín (20 %-os)


Elkészítése:

A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk. Ha erősebb magok találhatók benne, akkor kivághatjuk a belsejét. Vékonyra felkockázzuk.

A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a darabolt cukkinit, pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beledobjuk a fokhagymákat, a leveskockát, a fűszereket és hagyjuk kb. 20 perc alatt puhára főni.

Merülő mixerrel pépesítjük.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a leves levéből pár kanállal merünk bele, majd a krémlevesbe töltjük és hagyjuk felfőni. Melegen, leves gyönggyel kínáljuk.

Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy reszelt sajttal is.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is