Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Képviselőfánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg víz (2 dl) 20 dkg margarin 1 tk cukor 1 tk só 20 dkg liszt 5 tojás Krémhez: 3 tojás sárgája 4 dl tej 4 ek liszt 5 ek cukor 1 cs vaníliás cukor 3 dl habtejszín 1 cs habfixáló Elkészítése: Elkészítés: Egy edényben a vizet a vajjal, cukorral és a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Tundi konyha
Beküldte: 2014.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg víz (2 dl)
  • 20 dkg margarin
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás

Krémhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 4 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló


Elkészítése: Elkészítés:

Egy edényben a vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk. Ha már lobog hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg a széle könnyedén elválik az edény falától.

Egy hideg tálba átöntjük és félretesszük pár percig hűlni. Mikor már langyos a tojásokat leütjük és összekeverjük, majd a tésztához adjuk apránként annyit, hogy az állaga nokedliszerű legyen (a tojások méretétől függ, hogy mennyi tojás kell, nekem közepes nagyságú volt és pont 5 kellett).

A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe (de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben megfognak nőni) nagyobb dió nagyságú vagy kisebb alma nagyságú halmokat nyomunk egymás mellé.

A sütés két ütemben fog történni: először előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (ilyenkor megnő és a külseje kezd kérgesedni). Utána a sütő hőmérsékletét 150-160 fokra levesszük és további 15-20 percig szárítjuk. A megsült tésztát kivesszük és hagyjuk hűlni, addig elkészítjük a krémet.

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy edényben, majd a lisztet evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, jó alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Ezután lassú tűzön elkezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krém levesszük a tűzről és néha megkeverve lehűtjük.

A tejszínt felverjük kemény habbá, közben beletesszük a habfixálót. A kihűlt vaníliakrémbe belekanalazunk 3-4 ek felvert tejszínt. Összekeverjük.

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk egy éles késsel. Először a vanília krémet töltjük a csillagcsöves habzsákba és mindegyikfánk aljába nyomunk a krémből, majd egy másik csillagcsöves habzsákot a felvert habtejszínnel töltjük meg és a vanília krémre rányomjuk, majd rátesszük a kalapot! (Ha nincs két habzsák, természetesen így is megtudjuk tölteni csak közben el kell mosni).

Megszórhatjuk porcukorral a tetejét vagy leönthetjük csokoládékrémmel vagy esetleg megcsurgathatjuk karamellel, ki hogyan szereti.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is