Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Halászlevek

Leves receptek

Halászlé bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Alaplé: 4 nagy fej hagyma kockára vágva 2 pontyfej 3 ponty farok 3 kárász 3 keszeg 3 törpeharcsa 3 tk fűszerpaprika 2 paradicsom 2 tv paprika 1 csípős zöldpaprika só Halászlé: 3 közepes fej hagyma kockára vágva 2 fej fokhagyma szeletelve 1 tv paprika felszeletelve 1 zöld paprika felszeletelve fél chili paprika felszeletelve 1 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.07.20.

Elkészítése

Hozzávalók:
Alaplé:

  • 4 nagy fej hagyma kockára vágva
  • 2 pontyfej
  • 3 ponty farok
  • 3 kárász
  • 3 keszeg
  • 3 törpeharcsa
  • 3 tk fűszerpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 tv paprika
  • 1 csípős zöldpaprika

Halászlé:

  • 3 közepes fej hagyma kockára vágva
  • 2 fej fokhagyma szeletelve
  • 1 tv paprika felszeletelve
  • 1 zöld paprika felszeletelve
  • fél chili paprika felszeletelve
  • 1 paradicsom kockára vágva
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 8 szelet ponty


Elkészítése:

Alaplé: a kockára vágott hagymát, két fakanálnyi olajon üvegesre pirítom, megszórom fűszerpaprikával, hozzáadom a paradicsomot, a paprikákat sózom, borsozom, felöntöm kb 2 liter vízzel és fedő nélkül zubogva főzöm negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, megtisztított, feldarabolt apró halat, ponty fejet és farkat, megsózom és addig főzöm amíg a hús nem kezd leválni a csontról (kb 40 perc).

Ha megfőtt, kiszedegetem belőle a csontot szálkát és tekerős passzírozón átnyomom.

Halászlé: a hagymát két fakanálnyi zsíron üvegesre pirítom, hozzáteszem a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot és pár percig így is pirítom, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az előre elkészített alaplevet, felöntöm vízzel, sózom és fél órát zubogva főzöm, majd beleteszem a halszeleteket és további 4-5 percig főzöm, arra vigyázva, hogy ilyenkor már nem keverem, hogy nehogy összetörjenek a halszeletek.

Jó étvágyat! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is