Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Gombás-szalonnás omlett

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 vékony 10 cm-es szalonna csík 4 közepes csiperkegomba 3 tojás 1 csipet őrölt szerecsendió 3 szál petrezselyemlevél Elkészítése: A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk. A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat, rádobjuk a gombát és pár perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
  • 4 közepes csiperkegomba
  • 3 tojás
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 3 szál petrezselyemlevél


Elkészítése:

A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk.

A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat, rádobjuk a gombát és pár perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük szerecsendióval, kicsit felverjük egy villával.

A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a pirított gombát, majd a szalonnát. Legvégül pedig megszórjuk a megmosott, apróra vágott petrezselyemlevéllel. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.

A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

[box style=”info”]Egy finom omlett és már jól indul a nap.
A szalonnát jól kiegészíti a gomba. Fincsi, laktató.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is