Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Saláta receptek

Zöldséges ételek

Kapros spárgasaláta rántott mozzarellával.

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a salátához: 1 cs zöld spárga 2 db sárgarépa 1 csokor kapor 3 ek méz 3 ek olívaolaj 2 tk magos dijoni mustár 1/2 citrom leve csipet só Rántott mozzarella hozzávalói: 2 db mozzarella (nagy) 2 ek kukoricaliszt 2 db tojás zsemlemorzsa só őrölt színes bors olaj a sütéshez Elkészítése: A spárga alsó, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.07.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók a salátához:

  • 1 cs zöld spárga
  • 2 db sárgarépa
  • 1 csokor kapor
  • 3 ek méz
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 tk magos dijoni mustár
  • 1/2 citrom leve
  • csipet só

Rántott mozzarella hozzávalói:

  • 2 db mozzarella (nagy)
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • őrölt színes bors
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A spárga alsó, fás részét törjük le, majd vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízbe, főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.

Egy tálba keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót, és az apróra vágott kaprot. (ízlés szerint tehetünk több mézet, vagy édesítőszert, ha édesebben szeretjük)

Ezután a dresszinget öntsük rá a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

A mozzarellát vágjuk félbe, majd egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd duplán panírozzuk be.

Ezután minden darab sajtot forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.

Egy serpenyőbe forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot, óvatosan helyezzük bele. Ezután addig süssük, még mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja. (átfordításnál vigyázzuk, óvatosan fordítsuk át)

Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, majd helyezzük mellé a rántott mozzarellát, és úgy kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is