Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 225 g puha vaj 225 g krémsajt 1 csipet só 2 evőkanál porcukor 2 bögre liszt (fele lehet teljes kiőrlésű zabliszt) (1 bögre=2,5 dl) A töltelékhez 1 nagyobb alma 1-2 evőkanál barna cukor 1 teáskanál őrölt fahéj A tetejére 1 felvert tojás Elkészítése: A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.07.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 225 g puha vaj
  • 225 g krémsajt
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 bögre liszt (fele lehet teljes kiőrlésű zabliszt) (1 bögre=2,5 dl)

A töltelékhez

  • 1 nagyobb alma
  • 1-2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A tetejére

  • 1 felvert tojás


Elkészítése:

A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a porcukrot, majd apránként a lisztet.

A tészta elég lágy lesz, de csomagoljuk folpackba és tegyük 1-2 órára hűtőbe.

Miután jól kihűlt, vegyük ketté, nyújtsuk ki (téglalap alakúra).

Az almát lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. Elosztjuk a tésztát úgy, hogy a széleinél maradjon ki egy kevés hely.

Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk. Hideg helyre tesszük addig, amíg a sütőt felmelegszik.

180 fokos sütőben, tojással megkenve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

[box style=”info”]10-12 db lesz belőle, de lehet kisebbekre is készíteni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Osztrák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is