Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 13 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- rumaroma ízlés szerint
- 1,5 dl tej
A krémhez:
- 3 tojás
- 5 ek porcukor
- 1 ek kakaópor
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
A tojás sárgáját a kakaóporral, a porcukorral és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét és összekeverjük az előző krémmel. Kivajazott, 20*30 cm-es tepsiben kb 20-25 percig sütjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
A krémhez a tojásokat gőz fölött összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral és addig verjük habverővel, amíg besűrűsödik. Miután kihűlt összekeverjük a margarinnal.
Ezt a krémet a diós töltelékre kenjük, a sütemény tetejét pedig mazsolával és csokireszelékkel megszórjuk.


