Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Csirkemell párizsi módra hullámos sült krumplival

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 szelet csirkemell filé 15 dkg liszt 3 tojás só olaj bőven a sütéshez Körethez: kb. 80 dkg krumpli olaj bőven a sütéshez só vagy krumplifűszersó Elkészítése: A melleket alaposan megtisztítjuk és vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval. Készítsünk elő 2 tányért, az egyikbe szórjuk a lisztet, a másikba a tojásokat egy villával kicsit verjük fel. Felforrósítjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemell filé
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • olaj bőven a sütéshez

Körethez:

  • kb. 80 dkg krumpli
  • olaj bőven a sütéshez
  • só vagy krumplifűszersó


Elkészítése:

A melleket alaposan megtisztítjuk és vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval.

Készítsünk elő 2 tányért, az egyikbe szórjuk a lisztet, a másikba a tojásokat egy villával kicsit verjük fel.

Felforrósítjuk az olajat. A melleket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, megint a lisztben, ismét a tojásban. Hagyjuk kicsit lecsöpögni és a forró olajban mindkét oldalát arany barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

A krumplikat meghámozzuk, alaposan megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A hullámos végű vágóval egyenlő nagyságú csíkokra vágjuk. Amíg végzünk az utolsó krumplival is, hagyjuk vízben, hogy ne barnuljon meg. Felforrósítjuk az olajat.

Egy adag krumplit konyhai papírtörlőre teszünk, hogy kicsit csorogjon le a víz. Majd a forró olajba rakjuk és ízlés szerinti barnaságra pár perc alatt megsütjük. Papírtörlőn hagyjuk kicsit a felesleges olajat elszivárogni, majd meghintjük sóval vagy krumplifűszersóval.

Kínálhatjuk húsok mellé köretként, de fogyaszthatjuk ketchuppal és majonézzel is.

[box style=”info”]A hullámos végű vágót egy százforintos boltban találtam.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is