Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Hagymás kukoricás macok (lapcsánka)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 közepes nagyságú burgonya 1 fej vörös vagy lilahagyma 3-4 gerezd fokhagyma 2 tojás 1 evőkanál mustár 1 doboz konzerv kukorica Liszt só, bors, delikát olaj a sütéshez Elkészítése: A kukoricát előre öntsük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét. Lereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a szintén lereszelt vörös vagy lilahagymát ( […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.08.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 közepes nagyságú burgonya
  • 1 fej vörös vagy lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • Liszt
  • só, bors, delikát
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A kukoricát előre öntsük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét.

Lereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a szintén lereszelt vörös vagy lilahagymát ( ki mit választott ), a tojásokat és a mustárt.

Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal ízlés szerint! Keverjük jól össze és adjunk annyi lisztet hozzá, hogy körülbelül olyan sűrű legyen mint a nokedli tészta!

Végül öntsük bele a lecsepegtetett konzervkukoricát és bő, forró olajban adagonként süssük aranybarnára.

Tipp: Akár köretként is, de egyszerűen csak magában is nagyon finom és ízletes.

[box style=”info”]Elkészítési költsége körülbelül 650 Ft.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is