Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Barackos sütik

Sütemény receptek

Barackos-tejfölös sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg margarin 2 egész tojás 15 dkg porcukor 40 dkg liszt 1 tasak sütőpor Krémhez: 2 tasak vaníliás pudingpor 6 ek cukor 6 dl tej 4 dl tejföl 4 tojásfehérje 1 őszibarackkonzerv, 470 g (idénygyümölcsből 50-60 dkg) Elkészítése: Először a tésztát állítjuk össze. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.08.05.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor

Krémhez:

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 6 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 4 tojásfehérje
  • 1 őszibarackkonzerv, 470 g (idénygyümölcsből 50-60 dkg)


Elkészítése:

Először a tésztát állítjuk össze. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Becsomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.

Amíg a tészta pihen, a barackot apróra kockázzuk és szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A pudingporhoz adjuk a cukrot, a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsdarabokat.

Egy kisebb méretű tepsit (20*33 cm) kikenünk kevéske margarinnal és meghintjük liszttel. A tésztát a hűtőből kivesszük, két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk. A nyújtófára feltekerve a tepsibe terítjük és egy villával kicsit megszurkáljuk.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a gyümölcsös krémbe forgatjuk, majd a tésztára simítjuk. A másik tésztát is elnyújtjuk és befedjük vele a süteményt. Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében pár órát a hűtőben pihentetjük egy alufóliával letakarva, hogy a tészta se száradjon ki. Egy éles késsel szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Ezt a süteményt pontosan 2 éve készítettem először. Épp konyhafelújítás volt és előkerült pár receptes könyv, és az egyik margarinmárka kiadványában láttam meg ezt a süteményt. Akkoriban nagyon népszerű volt egy túrós szelet, aminek a tészta receptjét használtam ehhez a finomsághoz.
Sajnos abban az évben lefagyott az össze barackunk, ezért konzerv gyümölcsöt használtam.
Azért is jó ez a süti, mert a megmaradt tojásfehérjéket is fel tudjuk használni benne. Gyakran marad meg linzer, pogácsa vagy kelt tészta készítése során, amit kis edényben lefagyasztok, majd a sütés előtt hagyom a hűtőben kiolvadni és már készülhet is a finom gyümölcsös sütemény.
A legnehezebb kivárni a hűtős pihentetést, de mindenképpen érdemes, mert így gyönyörűen szeletelhető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is