Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy padlizsán 1 kis doboz natúr joghurt 2-3 evőkanál tejföl 1 gerezd fokhagyma 1 marék (sótlan) kesudió só bors borsikafű Elkészítése: A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
ReceptEszter
Beküldte: 2014.08.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék (sótlan) kesudió
  • bors
  • borsikafű


Elkészítése:

A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon).

A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük (óvatosan, hogy ne törjön szét nagyon) a joghurttal és a tejföllel majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük.

A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.

[box style=”info”]Grillezett vagy sült húsokhoz passzol leginkább. Jó kiegészítője lehet más köreteknek (pl rizs).

A padlizsánt megsüthetjük hozzá grillen vagy sütőben, de akár egy kis olívaolajon is a serpenyőben.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Török Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
ReceptEszter
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is