Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Pikáns halgombóc leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg harcsafilé 2 fej hagyma 1 póréhagyma 5 gerezd fokhagyma 40 dkg sárgarépa 20 dkg zeller 3-4 babérlevél 2 paradicsom 2 zöldpaprika só bors pirospaprika petrezselyemzöld 2 kanál olaj 1 tojás 3-4 evőkanál gríz Elkészítése: Az egyik hagymát apróra vágjuk és az apróra kockázott sárgarépával megdinszteljük kevés olajon. A többi zöldséget szintén kockára […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.08.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg harcsafilé
  • 2 fej hagyma
  • 1 póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zeller
  • 3-4 babérlevél
  • 2 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • 2 kanál olaj
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál gríz

Elkészítése:

Az egyik hagymát apróra vágjuk és az apróra kockázott sárgarépával megdinszteljük kevés olajon. A többi zöldséget szintén kockára vágjuk, 2 gerezd fokhagymát lereszelünk, beledobjuk az edénybe, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük hideg vízzel, majd beledobjuk a harcsaszeleteket és összefőzzük.

Amikor megfőtt a hal, kiszedjük, összeturmixoljuk és visszatesszük, majd még 10 percet főzzük.

A maradék halszeleteket apró kockákra vágjuk, a hagymát belerakjuk keverőtálba, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a grízt és összekeverjük, majd 20 percet pihentetjük a masszát.

Gombócokat formálunk belőle, beledobjuk a levesbe és lassú tűzön 15 percet főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt és még 15 percet fedő alatt tartjuk, majd forrón tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is