Elkészítése
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 tojás sárgája
- 8 ek cukor
- 4 ek víz
- 8 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 4 tojás fehérje
A krémhez:
- 2 csomag túrós tortakrém
- fél kg félzsíros túró
- 6 dl tej
- 50 dkg nektarin
Elkészítése:
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzákeverjük a, vizet, lisztet, sütőport. Alaposan kidolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük, előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, rákenjük a következő krémet. A túrós tortakrémhez hozzáadjuk a tejet, konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, majd beleforgatjuk a feldarabolt nektarint. A kész krémet a piskótára simítjuk.
A tetejét díszíthetjük ízlés szerint gyümölcsszeletekkel, csokidarával vagy bármilyen tortadísszel. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
[box style=”info”]Gyorsan elkészíthető, nagyon finom, mutatós sütemény.[/box]


