Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Szalagos fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 dl tej 3 dkg élesztő 1 evőkanál porcukor 5 dkg vaj 2 tojássárgája 1 pohárka rum késhegynyi só 50 dkg liszt olaj a sütéshez Elkészítése: 3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal és 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2014.09.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 pohárka rum
  • késhegynyi só
  • 50 dkg liszt
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot.

Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal és 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes mennyiségű kelt tésztát készítünk.

Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk.

Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ruhával letakarva még 30 percig kelesztjük. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. Közben forgatjuk,vigyázni kell, nehogy megégjen.

Majd szűrőkanállal szedjük ki. Tálalhatjuk lekvárral, porcukorral. Jó étvágyat hozzá!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is