Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Őszibarack süti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 70 dkg liszt 2 dl tej 20 dkg zsír 30 dkg porcukor 2 db tojássárgája 1 cs sütőpor 1 vaníliás cukor 1 csipet só A töltelékhez: A kisült tészta kikapart belseje 10 dkg darált dió 4 dkg cukor 1 dkg kakaópor 3 ek baracklekvár rum aroma ízlés szerint 1 vaníliás cukor kb 2 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.09.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 70 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • A kisült tészta kikapart belseje
  • 10 dkg darált dió
  • 4 dkg cukor
  • 1 dkg kakaópor
  • 3 ek baracklekvár
  • rum aroma ízlés szerint
  • 1 vaníliás cukor
  • kb 2 dl tej

A díszítéshez:

  • 1 kis üveg vérnarancs aroma
  • 1 tojásfehérje

A forgatáshoz:

  • kristálycukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet is, melyből egy sima tésztát gyúrunk.

A tésztát egy órát pihentessük hűtőben, majd formázzunk dió nagyságú gömböket, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük.

Még melegen kaparjuk ki a belsejét!

A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a por – és vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt, a rum aromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát.

A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel ragasszuk össze két félgömböt.

A vérnarancs aromát egy tálba öntjük és foltokban megkenjük a barack felületét.

Utána tojásfehérjével kenjük le és kristálycukorba forgatjuk azon pillanatban.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is