Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 db tojás 20 dkg finomliszt 20 dkg cukor 5 dkg darált dió 1 csapott evőkanál kakaó 1 fiola rum aroma 1/2 dl tej 10 dkg mazsola A krémhez: 4 db tojássárgája 10 dkg cukor 3 vaníliás pudingpor 8 dl tej 1 evőkanál kakaópor 10 dkg darált dió 2 vaníliás cukor A díszítéshez,tálaláshoz: 10 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.08.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csapott evőkanál kakaó
  • 1 fiola rum aroma
  • 1/2 dl tej
  • 10 dkg mazsola

A krémhez:

  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 vaníliás cukor

A díszítéshez,tálaláshoz:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 5 dl habtejszín


Elkészítése:

A tojásokat a cukorral jó habosra verjük elektromos habverővel, úgy jó 8-10 percig. Utána hozzá keverjük a fakanállal a lisztet. A tészta masszát 3 részre osztjuk.

Egyik marad sárgán,a másikba a kakaóport keverjük,a harmadikba a darált diót. Külön sütjük meg 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.

A krém készítése:

A tojássárgákat a cukorral,pudingporral, vaníliás cukorral, kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve felfőzzük sűrűre. Tűzről levéve,3 részre osztjuk.

Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és fele mazsolával, a 3. krémet összekeverjük a maradék mazsolával és a dióval.

Összeállítás:

Az vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe,meglocsoljuk a tej és a rum aroma keverékével, rákenjük a vaníliás krémet, következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet.

Rátesszük a diós lapot,ezt is meglocsoljuk és rásimítjuk a diós krémet.

Alufóliával lefedjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Másnap szeleteljük, a felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyon-nagyon finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is