Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Karaj tejszínes mustármártásban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 vékony karaj szelet só őrölt bors 8 púpos tk mustár 1 nagy fej vöröshagyma 4-5 ek olaj 2 dl főzőtejszín (20%-os) Elkészítése: A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre). A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk. Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 vékony karaj szelet
  • őrölt bors
  • 8 púpos tk mustár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 ek olaj
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)


Elkészítése:

A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre).

A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt.

Kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta.

Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel.

Lefedve addig főzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha még nem elég puha, pótoljuk kevés vízzel.

Ha a hús puha és a víz is sűrű szafttá főtt, a husikat kiemeljük belőle, melegen tartjuk.

A barna mártásba öntjük a sűrű tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk átforrósodni.

Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval, illetve borssal.

Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan átpasszírozhatja vagy merülő mixerrel pépesítheti.

Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is