Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Gombás lencsefasírt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 10-12 db fasírthoz: 20 dkg lencse 20 dkg gomba 10 dkg zsemlemorzsa 1 db tojás (nagy) 1 db vöröshagyma (kisebb) 2 gerezd fokhagyma 1 tk só 1 db zöldségleveskocka 1 mk pirospaprika 1 tk köménymag őrölt bors (ízlés szerint) 2 ek mogyoróolaj (vagy étolaj) Elkészítése: A lencsét válogassuk át, majd alaposan mossuk meg. Ezután […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók 10-12 db fasírthoz:

  • 20 dkg lencse
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1 db vöröshagyma (kisebb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 tk köménymag
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 ek mogyoróolaj (vagy étolaj)


Elkészítése:

A lencsét válogassuk át, majd alaposan mossuk meg. Ezután tegyük fel főni annyi vízbe, hogy jól ellepje. A főzőlébe tegyük bele a leveskockát és kb. egy teáskanál sót, majd főzzük puhára. Arra figyeljünk nehogy szétfőjenek a lencseszemek. Amikor már kellően megpuhult, szűrjük le a levet, majd a lencsét hűtsük ki teljesen.

A gombát, és a vöröshagymát vágjuk fel apróra. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd pároljuk üvegesre a hagymát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk még zsírjára sül. (közben többször keverjük meg) A készre párolódott gombát ezután szintén hűtsük ki teljesen.

A köménymagot egy teflon serpenyőbe pár pillanat alatt pörköljük meg, majd egy mozsárban törjük össze.

Egy tálba tegyük bele a kihűlt lencsét, majd adjuk hozzá a szintén kihűlt gombát, a zsemlemorzsát, a köménymagot, sót, pirospaprikát, ízlés szerint őrölt borsot, és az egész tojást. Ezután kézzel, alaposan gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk. (amennyiben túl száraz lenne a massza, akkor kanalazzunk hozzá a lencse főzőlevéből egy-két evőkanálnyit)

Az összegyúrt masszából, nedves kézzel formázzunk pogácsákat, majd forgassuk bele zsemlemorzsába.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg mogyoróolajjal. Ezután helyezzük rá a megformázott lencsepogácsákat, majd mindegyiket spricceljük meg szintén mogyoróolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint körettel, és salátával kínáljuk. Én csak céklasalátával tálaltam, így is nagyon laktató volt.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is