Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Szilvás palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kimagozott szilvákat négyfelé vágjuk. A cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromlével és 1,5 dl borral fedő nélkül 10 percig főzzük. Hozzákeverjük a megmaradt 0,5 dl borban elkevert keményítőt, és összeforraljuk. A szegfűszeget kivesszük belőle (hogy könnyen kivehető legyen, a szegfűszeget tehetjük teatojásba is). A kissé langyosra hűlt mártás sűrűjével megtöltjük a palacsintákat, durvára […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.08.01.

Hozzávalók

A töltelékhez

Elkészítése

A kimagozott szilvákat négyfelé vágjuk. A cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromlével és 1,5 dl borral fedő nélkül 10 percig főzzük. Hozzákeverjük a megmaradt 0,5 dl borban elkevert keményítőt, és összeforraljuk. A szegfűszeget kivesszük belőle (hogy könnyen kivehető legyen, a szegfűszeget tehetjük teatojásba is).

A kissé langyosra hűlt mártás sűrűjével megtöltjük a palacsintákat, durvára vágott dióval meghintjük, majd összehajtjuk őket. A megmaradt mártást melléjük öntjük a tányérra. Porcukorral és dióval meghintve tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is