Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 3 db tojás 15 dkg porcukor 1 dl napraforgó olaj 15 dkg finomliszt 0.5 csomag sütőpor Krémhez: 30 dkg eper 420 g joghurt 15 dkg cukor 20 g zselatin 2 dl habtejszín 1 csomag habfixáló 5 ek eperlekvár A mázhoz: 25 dkg cukor 1 dl víz 0.5 kk ecet 0.5 kávéskanál ételfesték (piros) […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.09.02.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 420 g joghurt
  • 15 dkg cukor
  • 20 g zselatin
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 ek eperlekvár

A mázhoz:

  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 0.5 kk ecet
  • 0.5 kávéskanál ételfesték (piros)


Elkészítése:

A tészta elkészítése:

Tojásokat porcukorral habosra keverjük.  Ezután hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.

Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk keresztbe.

A krém elkészítése:

Az epret felaprítjuk.

A joghurtot egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és zselatint és sűrűre kevergetés közben langyosra melegítjük, majd hagyjuk kihűlni amíg kicsit összeáll.

Tejszínt habfixálóval keményre verjük, és hűtőbe tesszük. Hozzáadagoljuk a joghurtos krémet és az epret.

A máz elkészítése:

Alapanyagokat összekeverjük a színező nélkül, felforraljuk és felfőzzük sűrű sziruppá, majd kihűtjük.

Hűlés után fehéredésig keverjük géppel és hozzáadjuk a színezőt.

Az alsó lapot megkenünk egy réteg krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a lekvárral amire a maradék krémmel és rátesszük a harmadik krémet.

Tetejét bevonjuk kihűlt fondant-nal. Amikor megkötött szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is