Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Túrós rakott palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 3 tojás 0,5 kk só 3 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 12 púpos ek liszt 4,8 dl tej 0,5 dl olaj Töltelékhez: 50 dkg túró 3 púpos ek krémsajt (esetleg sűrű tejföl) 1 tasak vaníliás cukor 3 ek cukor Tetejére: 2 púpos ek krémsajt (esetleg sűrű tejföl) 2 púpos ek porcukor 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.09.02.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 tojás
  • 0,5 kk só
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12 púpos ek liszt
  • 4,8 dl tej
  • 0,5 dl olaj

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 3 púpos ek krémsajt (esetleg sűrű tejföl)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek cukor

Tetejére:

  • 2 púpos ek krémsajt (esetleg sűrű tejföl)
  • 2 púpos ek porcukor
  • 1 kis kocka étcsokoládé


Elkészítése:

A tojásokat a sóval, cukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.

A tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává kavarjuk. Beleöntjük az olajat. Egy nagyobb serpenyőt forrósítunk és 1-1 merőkanálnyi tésztából palacsintákat sütünk.

Ebből nekem most 8 nagyobb méretű lett.

Amíg kicsit hűlnek, összeállítjuk a tölteléket:

A túrót alaposan áttörjük (erre egy krumplitörőt használtam) és ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, végül a krémsajttal krémesítjük.

Utóbbi mennyisége függhet a túró szárazságától.

A legegyszerűbb és legszebb eredményt akkor érhetjük el, ha a rétegezést úgy végezzük, hogy a legfelső palacsinta kivételével az összeset kiterítjük a konyhapultra, elosztjuk rajtuk a tölteléket, egy kanál domború oldalával elsimítjuk és a megkent palacsintákat szép sorban egymásra helyezzük.

Végül a legfelső palacsintát is ráhelyezzük, majd kicsit megnyomkodjuk a tenyerünkkel.

A tetejére a porcukrot elkeverjük a krémsajttal, majd rákenjük.

Étcsokoládé forgácsokkal díszítjük.

Egy éles késsel azonnal szépen szeletelhető.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is