Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Babgulyás kicsit másképpen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma 2 ek tyúkzsír 70 dkg csirkemell filé 1 kisebb paprika 1 kisebb paradicsom 1 tk só 0,5 kk őrölt bors 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) 1 tk őrölt pirospaprika 3 nagyobb szál sárgarépa 1 közepes zsenge karalábé 4 közepes szem krumpli 1 kis doboz vörösbab konzerv Nokedlihez: 2 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.09.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 70 dkg csirkemell filé
  • 1 kisebb paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 közepes zsenge karalábé
  • 4 közepes szem krumpli
  • 1 kis doboz vörösbab konzerv

Nokedlihez:

  • 2 tojás
  • 4 púpos ek liszt

Rántáshoz:

  • 1 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 kk őrölt pirospaprika


Elkészítése:

A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockára vágjuk.

A babot átmossuk, és kicsit lecsepegtetjük. A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, az ételízesítőt.

Vízzel felengedve fedő alatt kb. 30 percet főzzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét. Ha már majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.

A lisztet elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy csipet sót, ha túl kemény lenne, lazíthatjuk 1 teáskanál vízzel.

Ha felfőtt a leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk és hozzáadjuk a babot.

A rántáshoz a lisztet az olajjal elkeverjük, és világosra pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd a leves levéből merve felhígítjuk, csomómentesre keverjük és a forró levesbe csorgatjuk.

Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha, elzárhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is