Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb burgonya
- 35 dkg füstölt lecsókolbász
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 marék fagyasztott zöldborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej (én laktózmentest használtam)
- 2 dl víz
- 2 ek kukoricakeményítő
- só és frissen őrölt fehér bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A hozzávalókat (a tej,a víz és a keményítő kivételével) egy jénai tálba teszem, sózom borsozom, összeforgatom, majd felöntöm a tejjel és a vízzel és 1 óra alatt, alufóliával lefedve készre sütöm.
Az egy óra leteltével, leveszem a fóliát, rászitálom a kukorica keményítőt, összekeverem és további 10 percre vissza teszem a sütőbe!
Forrón tálalom!

