Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 30 dkg vaj vagy margarin 3 egész tojás 1 cs sütőpor 1 cs vaníliás cukor egy nagy tál almát lereszelünk, melyet ízlés szerinti cukorral, és fahéjjal összekeverünk, és állni hagyjuk. Elkészítése: Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal, majd állni hagyjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.09.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 3 egész tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • egy nagy tál almát lereszelünk, melyet ízlés szerinti cukorral, és fahéjjal összekeverünk, és állni hagyjuk.

Elkészítése:

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal, majd állni hagyjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrúnk belőle, majd két felé vesszük. Az egyik felét elnyújtjuk és a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük, erre rakjuk a kézzel kinyomkodott reszelt almát, majd rányújtjuk a tészta másik felét is. Tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával és megsütjük. (Én 180 fokon sütöttem, légkeveréssel.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is