Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű burgonya
- 1 nagyobb cukkini
- 2 nagyobb paradicsom
- 12 szelet mozzarella
- fél fej lila hagyma
- 1 dl extra szűz olíva olaj
- ízlés szerint friss vagy szárított fűszerek: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem zöld
- só
- frissen őrölt fehér bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A megpucolt burgonyát egyenlő szeletekre vágom és lobogó, sós vízben 5-6 percig főzöm, ezt követően leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A paradicsomot és a cukkinit hasonló vastagságú szeletekre vágom, mint a krumplit, sózom, borsozom, majd a mozzarellával, a burgonyával és a hajszál vékonyra vágott lila hagymával egy jénai tálba rétegezem.
Az olajba belekeverem az aprított zöld fűszereket, a reszelt fokhagymát és meglocsolom vele a zöldségeket.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!

