Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Zöldségleves petrezselymes grízgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 szál sárgarépa 3 szál petrezselyem 1 kisebb zsenge karalábé 1 kisebb zeller fele 1 kisebb fej vöröshagyma 1 kisebb paprika 3 közepes krumpli 1 tk só 0,5 kk őrölt bors 1 púpos tk házi készítésű darált pirospaprika 1 leveskocka Gombóchoz: 2 nagyobb tojás 21 tk búzadara 1 kk só 1 kisebb csokor friss […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.09.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 kisebb zsenge karalábé
  • 1 kisebb zeller fele
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kisebb paprika
  • 3 közepes krumpli
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 púpos tk házi készítésű darált pirospaprika
  • 1 leveskocka

Gombóchoz:

  • 2 nagyobb tojás
  • 21 tk búzadara
  • 1 kk só
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyemlevél
  • 1 leveskocka


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát, a petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk. A krumpli kivételével minden zöldséget egy fazékban feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, a pirospaprikát, az egész paprikát és a vöröshagymát.

Egy közepes edényben felteszünk vizet főni 1 leveskockával.A petrezselyemlevelet megmossuk, és apróra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét keményre verjük.

A sárgáját hozzáadva is kicsit tovább verjük, majd fokozatosan beleszórjuk a búzadarát, közben kavargatjuk. Legvégül beleforgatjuk a petrezselyemlevelet. Természetesen a búzadara mennyisége attól függ, hogy mekkorák a tojások és a gombócok alapanyaga ne legyen túl kemény, de túl híg sem.

Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor beletesszük a krumplit. A forró leveskockás vízbe mártunk egy teáskanalat és egyesével beleszaggatjuk a gombócokat. A legutolsó vízbe kerülésétől számítva kb. 20 perc alatt puhára főnek. Ez természetesen változhat a gombócok méretétől is.

A puha gombócokat kiszedjük a főzővízből és a meleg levessel együtt kínáljuk. Tálalás előtt az egész hagymát és paprikát érdemes a levesből eltávolítani.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is