Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg cukor
- 2 dl narancslé
- 4 tojás
- 10-15 dkg áfonya
- 2 dl olaj
Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 15 dkg porcukor
- 3,5 dl tej
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
Sűrű krémmé habarjuk a tojásokat a cukorral. Az olajat elkeverjük a narancslével, a lisztet a sütőporral, majd az összes alapanyagot egybedolgozzuk.
Két részre osztjuk a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezt a tésztát 10 percig elősütjük kizsírozott,lisztezett tepsiben.
Az áfonyát belekeverjük a massza másik felébe és elsimítjuk az elősütött barna tésztán, végül tűpróbáig sütjük.
Felfőzzük a pudingport a tejjel, kikeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét megszórjuk kakaóporral.

