Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 12 db füstölt virsli
- 1 nagy fej vörös hagyma
- 1 dl tej
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
Elkészítése:
A burgonyát megpucolom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd a vajjal és a tejjel krumplipürét készítek belőle.
A hagymát felkockázom, némi zsiradékon üvegesre pirítom majd hozzá adom a virslit és gyakran kevergetve aranybarnára sütöm.
Ha a virsli megsült, összeforgatom a krumplipürével és az így kapott masszát egy kivajazott jénaiba simítom.
A tetejére kanállal négy mélyedést készítek, beleütöm a tojásokat, enyhén megsózom és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
Aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálalom.
Jó étvágyat!

