Elkészítése
Hozzávalók:
- 250g liszt
- 150g cukor
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 90g tejcsokoládé
- 2 közepes tojás
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 150g margarin
- 250g görög joghurt (nálam kekszes)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
A csokoládét egész apró darabokra vágjuk. Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, joghurttal.
Beleszórjuk a darabolt csokit, majd a sütőporos lisztet. Csomómentes, sűrű masszává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a sütő mélyedéseiben. (Erre egy fagylaltos kanál a legpraktikusabb.)
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni.
[box style=”info”]Sütés: 170 fok hőlégkeveréssel vagy 190 fok villanysütőn vagy 3-as fokozaton 25 percig.[/box]

