Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg vaj 28 dkg liszt 2 mokkáskanál sütőpor 1 tojássárgája 4 dkg porcukor 1 citrom leve és reszelt héja Az alsó lap lekenéséhez: 3-4 evőkanál meggylekvár A töltelékhez: 8 tojássárgája 28 dkg cukor 25 dkg darált dió 4 csapott ek rétesliszt 8 tojásfehérje kemény habja A bevonáshoz: 20 dkg csokoládé 2 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.10.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 28 dkg liszt
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Az alsó lap lekenéséhez:

  • 3-4 evőkanál meggylekvár

A töltelékhez:

  • 8 tojássárgája
  • 28 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 4 csapott ek rétesliszt
  • 8 tojásfehérje kemény habja

A bevonáshoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd két lappá sodorjuk (23×38 cm tepsi). Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral lekenjük, a másik tészta lappal lefedjük.

A tésztát itt-ott megszurkáljuk, majd a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.

180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A kihűlt süteményt ,mikróban felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is