Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pizzák

Tészta félék receptjei

Sonkás-pritaminos pizza

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 1 tk só 2 dkg friss élesztő 1,6 dl meleg víz 1 tk tyúkzsír Feltéthez: 1,5 dl tejföl 1 csipet só 1 csipet bors 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma) 18 dkg sajt 20 dkg csirkemell sonka 1 közepes fej lila hagyma 1 piros pritaminpaprika Elkészítése: Az élesztőt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.10.07.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1,6 dl meleg víz
  • 1 tk tyúkzsír

Feltéthez:

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
  • 18 dkg sajt
  • 20 dkg csirkemell sonka
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 1 piros pritaminpaprika


Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük benne, de nem szükséges futtatni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, kicsit megkavarjuk, hozzáadjuk a tyúkzsírt, az élesztős vizet.

Alaposan kidagasztjuk. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Egy kör alakú pizza sütőt kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.

A sonkát és a lila hagymát nagyobb darabokra, a paprikát apróbbra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

A tejfölt egy tálkában meghintjük a sóval, borssal, és elkeverjük a fokhagymakrémmel, valamint beleszórjuk a sajt 1/3-át. A sütőt előmelegítjük.

A megkelt tésztát az előkészített formába nyomkodjuk. Megkenjük a fokhagymás-sajtos tejföllel. Megszórjuk a lilahagymával, sonkával, pritamin paprikával és meghintjük a reszelt sajttal.

180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

[box style=”info”]Természetesen bármilyen maradék felvágottal is készíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is