Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók 6 főre: 1 kg közepes méretű burgonya 250 g orsó tészta 6 tojás 1 doboz kukoricakonzerv 4 pár virsli 3 fej vöröshagyma Mártás: 2 evőkanál olaj 3 evőkanál liszt 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 tömlős sajt (sonkás) 8 dl tej 1 kis doboz tejföl csipet pirospaprika bors ételízesítő Elkészítése: A burgonyát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.10.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 főre:

  • 1 kg közepes méretű burgonya
  • 250 g orsó tészta
  • 6 tojás
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 4 pár virsli
  • 3 fej vöröshagyma

Mártás:

  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tömlős sajt (sonkás)
  • 8 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl
  • csipet pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő


Elkészítése:

A burgonyát héjába megfőzzük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A tojást is keményre főzzük. A virslit és a 3 fej hagymát felkarikázzuk.

Mártás :

Az olajban megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sűrűsödésig főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt a tömlős sajtot a reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük.

Kivajazott jénai tálba karikázzuk a burgonya felét, rá rétegezzük a hagymát, virslit, kukoricát, tojást, rá öntünk egy kevés mártást, majd rátesszük a tészta felét. Újrakezdjük a rétegezést, a tetejére burgonya kerüljön amit vékonyan bekenünk a mártással.

Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is