Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Zöldséges, gyümölcsös húsok

Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8-10 szelet rövidkaraj (csontját levesbe főztem) 3 nagyobb szemű körte 2 dkg barna cukor só, bors olíva olaj kevés vaj kék sajt ízlés szerint dió és a legfontosabb: körtepályinka 😉 Elkészítése: A húsokat sózom, borsozom. Kevés olíva olajat löttyintek egy serpenyőbe, ahol a karajt elősütöm. Kisebb fehér kérget adok neki, hogy a pórusokat összehúzzam, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2014.10.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet rövidkaraj (csontját levesbe főztem)
  • 3 nagyobb szemű körte
  • 2 dkg barna cukor
  • só, bors
  • olíva olaj
  • kevés vaj
  • kék sajt ízlés szerint
  • dió
  • és a legfontosabb: körtepályinka 😉


Elkészítése:

A húsokat sózom, borsozom. Kevés olíva olajat löttyintek egy serpenyőbe, ahol a karajt elősütöm. Kisebb fehér kérget adok neki, hogy a pórusokat összehúzzam, így a lényeg a hús belsejében maradjon.

Majd egy jénai aljára szedem. A fennmaradt zsiradékhoz és adtam egy kevés vajat, majd bele a cukrot és a negyedelt körtéket.

Rövid ideig karamellizáltam, majd hozzáadtam a lényeget… a pálinkát. Épp hogy csak felforralom, hogy az alkohol erejét kicsit gyengítsem. Majd ráteszem a húsok tetejére.

Jöhet a sajt, jó erős… kék sajt. Az egész hűtő illatozott tőle, de nem baj, így finom. Rámorzsolom a karamellizált körtére végül megszórom kevés dióva

Fóliával betakargatom, és jó 20 percre az előmelegített sütőbe teszem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is