Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Diós csigák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg liszt 1 csipet só 1 dkg friss élesztő 0,5 dl tej 1 kk cukor 10 dkg vaj Töltelékhez: 2 tojás fehérje 18 dkg porcukor 1 kisebb citrom reszelt héja 1 tk citromlé 10 dkg dió Elkészítése: Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.10.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 10 dkg vaj

Töltelékhez:

  • 2 tojás fehérje
  • 18 dkg porcukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 1 tk citromlé
  • 10 dkg dió


Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is és jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen pihentetjük kb. 30 percet.

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A diót ledaráljuk.

A tojásfehérjéket gépi habverővel kemény habbá verjük a citromlével, majd a porcukrot is hozzáadva tovább verjük pár percig. Hozzákeverjük a darált diót és belereszeljük a citrom héját.

A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra elnyújtjuk, ami nekem kb. 25*30 cm lett. Egyenletesen elkenjük rajta a diós habot

A szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük. Egy éles késsel kb. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk, két tenyerünk között kicsit kerek formára igazítjuk.

A sütőpapíros tepsibe fektetjük, a csigák között kevés helyet hagyva. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon 10 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd további 12 percet 170 fokon.

Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

[box style=”info”]14 db csiga lett belőle.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is