Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 10 dkg zsír 8 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 2 db tojás sárgája fél csomag sütőpor 1 ek tejföl reszelt citromhéj csipet só Töltelék: 20 dkg dió 10 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor fahéj (ízlés szerint) reszelt citromhéj 2 tojás fehérje lekvár a tészta kenéséhez Elkészítése: A tésztának valókat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2014.10.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 8 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek tejföl
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

Töltelék:

  • 20 dkg dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fahéj (ízlés szerint)
  • reszelt citromhéj
  • 2 tojás fehérje
  • lekvár a tészta kenéséhez


Elkészítése:

A tésztának valókat jól összegyúrjuk, ha kemény akkor egy kis tejfölt adjunk még hozzá.

Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe süssük elő a tésztát, majd kenjük meg jó vastagon lekvárral.

Közben a töltelékhez valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük. Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan a diós masszához keverjük.

Az elősütött, lekvárral megkent tésztára simítsuk a diós tölteléket.

Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15-percig süssük és hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

[box style=”info”]Tepsi méret: 20×30 cm[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is