Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg finomliszt 30 dkg margarin 1 dl tej 1,5 dl élesztő 0,5 dl rum, vagy aroma 10 dkg cukor 2 tojássárgája 1 mk szódabikarbóna csipetnyi só A töltelékhez: 40 dkg darált dió 40 dkg sárgabaracklekvár 30 dkg cukor Egyéb hozzávalók: 1 tojás sárgája a tészta lekenéséhez Tetejére: 2 tábla étcsokoládé kevés vaj […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Erzsébet Bán
Beküldte: 2014.10.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl élesztő
  • 0,5 dl rum, vagy aroma
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 mk szódabikarbóna
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 40 dkg sárgabaracklekvár
  • 30 dkg cukor

Egyéb hozzávalók:

  • 1 tojás sárgája a tészta lekenéséhez

Tetejére:

  • 2 tábla étcsokoládé
  • kevés vaj


Elkészítése:

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A rumot is meglangyosítjuk, majd feloldjuk benne a cukrot. Az élesztős tejet a liszthez öntjük, majd a tojások sárgájával, a szódabikarbónával és egy csipet sóval tésztát gyúrunk. Letakarva 1 órára hűtőbe helyezzük.

A diót összekeverjük a lekvárral és a cukorral.

A tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán, gáztepsi nagyságú lappá nyújtjuk.

Az egyiket lapot margarinnal kikent tepsibe fektetjük, majd a diókrém felét rásimítjuk, erre kerül a második tésztalap. A maradék diót rákenjük, majd a harmadik tésztával betakarjuk. Tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk és egy kicsit pihentetjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

Amikor kihűlt a csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk és rákenjük. Megvárjuk, amíg megdermed, majd szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is