Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a kevert tésztához: 2 egész tojás 200 g cukor fél teáskanál só 250 ml tej 70 ml olaj 2 teáskanál sütőpor 250 g liszt Hozzávalók a tejfölös krémhez: 500 g tejföl 2 egész tojás 150 g cukor A tetejére: 400 gr meggy 1 púpozott teáskanál fahéj 3 evőkanál cukor Elkészítése: A kevert tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Makuka241
Beküldte: 2014.10.17.

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók a kevert tésztához:

  • 2 egész tojás
  • 200 g cukor
  • fél teáskanál só
  • 250 ml tej
  • 70 ml olaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 250 g liszt

Hozzávalók a tejfölös krémhez:

  • 500 g tejföl
  • 2 egész tojás
  • 150 g cukor

A tetejére:

  • 400 gr meggy
  • 1 púpozott teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál cukor


Elkészítése:

A kevert tésztát robotgéppel készítettem, a következő sorrendben: a tojásokat a cukorral, majd sóval, tejjel, olajjal, végén a sütőporos lisztel simára keverem. A tejfölös krémhez egy külön tányérban összekevertem a tejfölt, a tojásokat, és a cukrot.

Egy 20X30 cm-es tepsibes sütőpapírt helyeztem, majd beleöntöttem a kevert tészta kicsit több, mint felét. Erre rákanalaztam a tejfölös krémet, rápakoltam a gyümölcsöt, majd a megmaradt kevert tésztát adagoltam rá egy kanál segítségével.A fahéjat összekutyultam a cukorral, és rászórtam a süti tetejére.

Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig sütöttem.

[box style=”info”]Ma meggyel készült. De készülhetett volna bármilyen más gyümölccsel, ami otthon van. A tetejére fahéjas cukrot szórtam, ami ropogósra sült.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Makuka241
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is