Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 púpozott ek rizsdara (aki nem gluténérzékeny, használhat búzadarát)
- fél citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 2 kis pohár tejföl
- 2 ek porcukor
- pici só
Elkészítése:
A túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a túrós maszlaghoz keverem.
Gombócokat formázok és egy tűzálló tálba teszem őket. A tejfölt elkeverem a porcukorral, a maradék 1 tojással és a gombócokra öntöm.
170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint, fahéjas porcukorral megszórva, vagy házi dzsemmel tálalom.
Jó étvágyat!

