Elkészítése
Hozzávalók:
- 100 g méz
- 180 g porcukor
- 120 g török mogyoró
- 3 darab tojásfehérje
- 2 darab ostyalap
Elkészítése:
Gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (ha a fazekat megfordítjuk, ne csurogjon a hab, keményen álljon).
Picit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a török mogyorót. A kész mézes habot ráöntjük egy ostyalapra, elsimítjuk, majd egy másik ostyalappal befedjük.
Nehezéket teszünk rá, majd hagyjuk alaposan megszikkadni. Másnap vagy harmadnap szeletelhető.
[box style=”info”]Ragacsos finomság! :)[/box]

