Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Házi törökméz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 100 g méz 180 g porcukor 120 g török mogyoró 3 darab tojásfehérje 2 darab ostyalap Elkészítése: Gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (ha a fazekat megfordítjuk, ne csurogjon a hab, keményen álljon). Picit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.10.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 100 g méz
  • 180 g porcukor
  • 120 g török mogyoró
  • 3 darab tojásfehérje
  • 2 darab ostyalap


Elkészítése:

Gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (ha a fazekat megfordítjuk, ne csurogjon a hab, keményen álljon).

Picit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a török mogyorót. A kész mézes habot ráöntjük egy ostyalapra, elsimítjuk, majd egy másik ostyalappal befedjük.

Nehezéket teszünk rá, majd hagyjuk alaposan megszikkadni. Másnap vagy harmadnap szeletelhető.

[box style=”info”]Ragacsos finomság! :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is