Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- só
- kevés cukor
- 1 db tojás
Töltelékhez:
- kockázott kolozsvári szalonna
- ketchup
- toszkán fűszerkeverék
- lilahagyma
- kukorica
- reszelt sajt
A kenéshez:
- 1 db tojás
Elkészítése:
A kelesztőtálba beleöntjük a langyos tejet, majd elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukrot, sót és a tojást is. A lisztet fokozatosan keverjük hozzá. Sima, lágy tésztává dagasztjuk.
Letakarva 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán kell kinyújtani. A tésztát egyenletesen megkenjük ketchuppel, fűszerezzük, majd rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát végül megszórjuk reszelt sajttal.
Most már csak fel kell tekerni. Éles késsel kb. 2 cm-es szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 20 percig pihentetjük.
Megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom és elronthatatlan csemege.

