Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Zöldséges ételek

Csőben sült csirkés zöldbab

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg zöldbab 40 dkg csirkemell filé 2-3 ek olaj 20 dkg sajt 1 kk só 1 nagy csipet bors Szószhoz: 6 dkg margarin/vaj 1 púpos és 1 csapott ek liszt 2,5 dl meleg tej 3 gerezd fokhagyma 1 csapott kk só 1 csipet bors 1 késhegynyi őrölt szerecsendió Elkészítése: A megtisztított csirkemellet apró […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.11.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 2-3 ek olaj
  • 20 dkg sajt
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors

Szószhoz:

  • 6 dkg margarin/vaj
  • 1 púpos és 1 csapott ek liszt
  • 2,5 dl meleg tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió


Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk és hagyjuk lecsöpögni. Kevéske olajon fehéredésig pirítjuk, meghintjük sóval, borssal, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

A szószhoz egy kisebb lábasban a margarint/vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, felöntjük a meleg tejjel és mérsékelt lángon sűrűre főzzük. Közben ízesítjük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával, őrölt szerecsendióval.

Ha már kész, elzárjuk alatta a lángot és a fele sajtot belereszeljük, ami azonnal elfolyik a szószban.

A megpuhult csirkekockákat, a zöldbabot a szószhoz keverjük. Itt még érdemes megkóstolni, hogy kíván-e további sót vagy egyéb fűszert.

Egy közepes tepsibe (20*33 cm) simítjuk.

A maradék sajtot a tetejére reszeljük.

Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a sajt világos barnára pirul (ez kb. 30 perc).

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is