Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 8 csomag vaníliás cukor (házi vaníliás cukor recept)
- 1 l tej
- 12 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 10 ek liszt
- 1 citrom héja
Puncskrém:
- 2 cs puncsízű pudingpor (főzős)
- 6 dl tej
- cukor, ízlés szerint
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Tetejére.
- 15 dkg étcsoki
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. A fehérjét felverjük, majd kanállal hozzáadjuk a sárga masszához. Zsírozott, lisztezett32*20 cm-es tepsiben, hideg sütőbe téve a legalacsonyabb fokozaton (170 fok) 60-70 percig sütjük.
A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd ízlés szerint cukrozzuk. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük. Rákenjük a már hideg krémesre és dermedni hagyjuk.
Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a sütire öntjük.
[box style=”info”]A megszokott intelligens krémesemet dobtam fel a krémmel és a csokival és így már egy komolyabb süti lett belőle.[/box]

