Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Birsalma dzsem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg reszelt birsalma 1 kg cukor 1/2 l víz 1 kk citromsó Elkészítése: A befőttes üvegeket megmossuk, lefordítva a vizet kicsepegtetjük belőlük és a sütőben legkisebb fokozaton megszárítjuk. A birset alaposan megmossuk, megtisztítjuk majd meghámozzuk. A vizet a cukorral elkeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk. Párhuzamosan a hámozott birset a nagylyukú reszelőn lereszeljük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.11.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg reszelt birsalma
  • 1 kg cukor
  • 1/2 l víz
  • 1 kk citromsó


Elkészítése:

A befőttes üvegeket megmossuk, lefordítva a vizet kicsepegtetjük belőlük és a sütőben legkisebb fokozaton megszárítjuk.

A birset alaposan megmossuk, megtisztítjuk majd meghámozzuk.

A vizet a cukorral elkeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk. Párhuzamosan a hámozott birset a nagylyukú reszelőn lereszeljük. Mikor a cukorszirup sűrűsödni kezd, beletesszük a lereszelt birset, nagy lángon tovább főzzük, közben kevergetjük, a habját leszedjük. Akkor jó, ha egy tányér szélére cseppentve nem folyik el (kb 20 perc főzés után).

Ekkor beleszórjuk a citromsót és még 5 percet főzzük. Forrón üvegekbe szedjük, lekötjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is