Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Szalonnás-zöldséges omlett

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 dkg kolozsvári szalonna 1 tk olaj 2 kis szelet piros és 2 kis szelet zöld kaliforniai paprika 1 szál újhagyma 3 nagyobb tojás 1 csipet só 1 csipet bors kevés reszelt sajt Elkészítése: A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a paprikákat apró kockára vágjuk. A szalonnát az olajon […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.11.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 tk olaj
  • 2 kis szelet piros és 2 kis szelet zöld kaliforniai paprika
  • 1 szál újhagyma
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • kevés reszelt sajt


Elkészítése:

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a paprikákat apró kockára vágjuk.

A szalonnát az olajon egy magasabb falú serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az újhagymát, a paprikákat és hagyjuk kicsit pirulni.

Addig a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval, borssal kicsit felverjük.

A tojást a szalonnás zöldségekre csorgatjuk és egy fedő alatt mérsékelt lángon addig sütjük, míg a tojás már nem folyik.

Egy szilikonos lapát segítségével az omlett egyik felét a másikra fordítjuk, meghintjük kevés reszelt sajttal és azonnal, friss kenyérrel kínáljuk.

[box style=”info”]Egy nagyon egyszerű, mégis laktató és finom reggeli. Omlett kolozsvári szalonnával, piros és zöld paprikával, újhagymával és sajttal a tetején. Természetesen készíthető bármilyen maradék felvágottból és ízlés szerint választott zöldségekből.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is