Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 db csirke felső comb
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 dl víz
- 2 közepes db burgonya
- 20 dkg gomba
- 20 dkg savanyú káposzta
- 1 db tojássárgája
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A csirkecombot megmossuk (én leszedtem a bőrét), ízlés szerint sózzuk, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük. Aláöntjük a vizet, és fóliával lefedve sütjük. A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, és villával szétnyomkodjuk.
A gombát kevés olajon megdinszteljük, a káposztát megmossuk, majd botmixerrel felaprítjuk. Hozzáadjuk a szétnyomkodott burgonyát, tojássárgáját, a csokor felaprított petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor a hús félig megsült, betakarjuk a töltelékkel, visszatesszük a fóliát, és tovább sütjük 20 percig.
Majd lekenjük tejföllel, sajtot szeletelünk rá, és pár percig visszatesszük még sülni.


