Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg gomba 1 közepes karfiol 1 közepes vöröshagyma 4 ek napraforgó olaj 2 csapott ek finomliszt 2 l víz 2 db leveskocka só ízlés szerint 2 dl főzőtejszín 1 db tojássárgája 1 csokor petrezselyem Elkészítése: A gombát és a karfiolt megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A megtisztított, felaprított hagymát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.11.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 1 közepes karfiol
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 l víz
  • 2 db leveskocka
  • só ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyem


Elkészítése:

A gombát és a karfiolt megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.

A megtisztított, felaprított hagymát és a gombát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk.

Meghintjük liszttel, kevergetjük, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát.

Beletesszük a karfiolt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és készre főzzük.

A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés közben beleöntjük a levesbe.

Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is