Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Sacher-torta fehércsokival

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a tortához 13 dkg margarin 11 dkg liszt 13 dkg étcsokis tortabevonó 11 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 6 tojás 5 dkg porcukor sárgabaracklekvár Hozzávalók a csokimázhoz 25 dkg cukor 10 dkg étcsokoládé 1,25 dl víz Elkészítése: A margarint felaprózom egy késsel, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vittore
Beküldte: 2014.11.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók a tortához

  • 13 dkg margarin
  • 11 dkg liszt
  • 13 dkg étcsokis tortabevonó
  • 11 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár

Hozzávalók a csokimázhoz

  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,25 dl víz


Elkészítése:

A margarint felaprózom egy késsel, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem egy robotgéppel. Egyesével hozzákeverem a 6 tojás sárgáját, majd a gőz felett felolvasztott Katica étbevonót is belekeverem.

A 6 tojás habját keményre verem, majd óvatosan hozzáforgatom a csokis-margarinos alaphoz. Ezután a cukrot és a lisztet is a tésztához keverem, óvatosan, hogy a már bekevert fehérjét ne törjem össze. Egy lágy, könnyű tésztát kapok.

A tortaformába sütőpapírt vágok, majd belekanalazom a tésztát. 200 fokos sütőben 15 percig sütöm, majd 175 fokon még 25 percig. Ez az idő nem légkeveréses sütőknél eltérhet, tűpróbáig kell sütni a tésztát, akkor kész.
Amint a torta megsült, megvárom míg kihűl, majd kiveszem a formából és lehúzom róla a sütőpapírt. A tortát középen vízszintesen félbevágom, majd vastagon megkenem baracklekvárral és összeillesztem a két felet. A torta tetejét is megkenem lekvárral.

Elkészítem a csokimázt is, 25 dkg cukrot öntök egy edénybe, majd felöntöm 1,25 dl vízzel és jól elkeverem. Pár perc főzés alatt besűrítem a cukros oldatot, majd ehhez keverem hozzá a 10 dkg előzőleg gőzön felolvasztott étcsokoládét is. Az egészet jól elkeverem, majd mielőtt még a csoki megszilárdul, ráöntöm a tortára, melynek tetejét és oldalait bekenem a csokoládéval.

Mi egy tábla fehér csokit is megolvasztottunk gőzön és ezzel díszítettük a torta tetejét, az eredeti recept ezt a díszt már nem tartalmazza.

Amint a csokoládé borítás megszilárdult, szeletelem a tortát és ízlés szerint tejszínhabbal kínálom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Osztrák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
vittore
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is