Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Szivárvány torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 16 cm-es torta készítéséhez A piskótához (5 lap sütéséhez): 10 db tojás 10 ek cukor 10 ek liszt 5 féle ételfesték (laponként eltérő színű) Vanília aroma (elhagyható) A krémhez: 3,5 dl habtejszín 1 csomag vaníliás cukor 400 g mascarpone 1 tk reszelt citromhéj fél citrom leve (ízlés szerint módosítható) 2 ek porcukor (mennyisége tetszőlegesen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
230 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
hegedusak
Beküldte: 2014.11.25.

Elkészítése

Hozzávalók:
16 cm-es torta készítéséhez

A piskótához (5 lap sütéséhez):

  • 10 db tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek liszt
  • 5 féle ételfesték (laponként eltérő színű)
  • Vanília aroma (elhagyható)

A krémhez:

  • 3,5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 400 g mascarpone
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • fél citrom leve (ízlés szerint módosítható)
  • 2 ek porcukor (mennyisége tetszőlegesen módosítható)

A díszítéshez:

  • 800 ml Hulala
  • ételfestékek
  • arany cukorgyöngyök


Elkészítése:

Készíts két tojásos piskótát: 2 tojásnak vedd külön a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját fehéredésig keverd habosra. Keverd hozzá az ételfestéket (típusonként eltérő mennyiségre lehet szükség) kb 6-8-10 cseppet, hogy intenzív színt kapj. Ezt követően tehetsz bele 1-2 teáskanál vanília aromát is. A fehérjéhez adj hozzá két evőkanál kristálycukrot és készíts belőle kemény tojáshabot. Ezt követően a fehérjét óvatos mozdulatokkal keverd a sárgájához (VIGYÁZZ, ne törd össze a tojáshabot!), majd apránként adagolj hozzá 2 ek lisztet. Ha lassan belekeverted a lisztet, sütőpapírral bevont tortagyűrűbe öntsd bele és 160 fokon 30 perc alatt süsd készre.
Ezt a lépést ismételd a további 4 tortalap elkészítéséhez is.

Ha a tortalapok kihűltek és a tetejüket levághatjuk, hogy egyenes legyen, kis egyenetlenséggel nem érdemes foglalkozni, mert a krém kitölti majd a réseket.

Készítsük el a krémet: A Mascarpone-t keverjük el a porcukorral, majd adjuk hozzá a citrom levét és a reszelt citromhéjat. Verjük fel a habtejszínt a vaníliás cukorral, majd lassan keverjük a mascarpone krémhez, hogy könnyebb, lágyabb krémet kapjunk. Ha kész a krémünk, töltsük be a piskóta lapok közé, – nem kell túl vastagon – ügyelve arra, hogy a tortát kívülről is teljesen be kell vonjuk a krémmel. 15-20 percre tedd hűtőbe a tortát.

Díszítés: először a szivárványt készítsd el. A torta oldalán jelöld be az ívet, amely a legelső (esetemben piros) szín íve lesz. keverj ki tetszőleges mennyiségű (6-8-10 csepp ételfestéket kb. 1 dl Hulala-ba majd készíts belőle kemény habot. Töltsd habzsákba a színezett habot és a megrajzolt íven nyomd a tortára. Amennyiben van több zsákod és díszítőcsöved, könnyű dolgod van, mert csak ki kell keverned a következő színt és betölteni egy újabb zsákba, ám ha nincs, akkor mindezt csak alapos mosogatás után teheted meg, hogy a színek ne keveredjenek össze.

FIGYELEM! A zöld hab használata végén egy kisebb “fűcsomót” nyomj a szivárvány tövébe, mert a díszítés végén erre kerülnek az arany cukorgyöngyök.
Készítsd el a többi színt is a szivárványhoz, majd 2 dl Hulala-t, színezz meg egész halvány kékre. Ezzel vond be a torta többi részét és akár a tetejének is egy részét. A maradék 1 dl Hulala-t színező nélkül verd habbá, és sima, nagy lyukú díszítő csővel nyomj “felhőpamacsokat” a torta tetejére. Ha kész, Tedd a cukorgyöngyöket a “fűpamacsra” és máris tálalható a költemény!
Későbbi tálalás esetén irány a hűtőszekrény!

Jó munkát!

[box style=”info”]- a krémet tetszés szerint ízesítheted.
– 1 literes Hulala-t vásároltam és érzésre kevertem ki az ételfestékekkel a különböző színeket. Több színből maradt is, de mivel biztosra kellett mennem, hogy elég lesz, így nem tudtam spórolni vele. Akinek van hozzá érzéke meg tudja tippelni mennyi kellhet az egyes színekhez.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
hegedusak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is