Elkészítése
Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 sütőpor
- 1 citrom héja
- 1 vaníliás cukor
- pár kanál tej
Töltelék:
- fél kg túró
- 1 citrom héja
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- mazsola
- 2 vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Addig míg a töltelék el nem készül hűtőbe rakjuk.
A hozzávalókat összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe vagy több mini formába elterítjük.
Megszurkáljuk villával és 10 percig sütjük, majd kivesszük és megszórjuk zsemlemorzsával, megkenjük baracklekvárral és elterítjük benne a túrótölteléket. További 25 percig sütjük.
Ha letelt akkor ismét kivesszük és 4 tojásfehérje habjából és 130 g porcukorból keményre vert habból rácsokat nyomunk rá.
Visszarakjuk a sütőbe és még 15 percig sütjük. Ha kész a rácsok közé lekvárt nyomunk habzsákból.

